Викласти кухлі на гарячу сковороду. Обсмажити кабачки з обох боків до золотистого кольору (1-2 хвилини). Вогонь нижчий від середнього. Смажені кабачки готові.
Середні кубики молодих кабачків варяться близько 15 хвилин на пару та 10 хвилин у воді. Кільця та півкільця молодих овочів будуть готові приблизно через 20–25 хвилин варіння на пару та через 15–20 хвилин у воді. Але краще перевіряти готовність, протикаючи овочі ножем чи вилкою.
Гасіть кабачки на невеликому вогні під кришкою близько 20 хвилин.
Можна їсти сирі кабачки? Не тільки можна, можливоале корисно. Але тільки коли вони маленькі, свіжі та з ніжною шкіркою. Тоді від сирих кабачків взагалі найбільше користі.