Кому шкідлива брюссельська капуста?
Зміст:
Вживання брюссельської капусти може принести та шкода організму. А в ній містяться елементи, які порушують роботу щитовидної залози. Люди, які мають проблеми із функціонуванням щитовидної залози, повинні обмежити вживання брюссельської капути та інших хрестоцвітих, інакше може розвинутися гіпотиреоз.
Як правильно їсти капусту?
Брюссельська капуста вживається в їжу сирою (наприклад, салатах). Однак найчастіше її подають на стіл у приготованому вигляді, тому що так вона краще засвоюється. Для того щоб вона могла виявити свій смак повністю і не була такою гіркою, її треба трохи заморозити.
Чим корисна брюссельська капуста?
Брюссельська капуста заморожена, завдяки вітамінам групи В, що містяться в її складі, дозволяє людині зберегти молодість і уникнути депресію. Вітаміни зміцнюють клітинні стінки, імунітет, а також сприяють засвоєнню поживних речовин та виведенню шкідливих продуктів їхнього організму.
Яка користь від капусти?
Капуста має велику кількість макро- та мікроелементів. До складу входить калій, магній, фосфор, кальцій та залізо. Вітаміни А, В1, В2, В6, C, E, РР, U. Щоб заповнити добову норму вітаміну С, достатньо з'їсти 200 г свіжої або 150 г квашеної капусти.
Що лікує брюссельська капуста?
Брюссельську капусту рекомендують вживати для загального зміцнення імунітету, а також серцево-судинних захворювань. Дієтологи радять їсти брюссельську капусту при цукровому діабеті або ожирінні – 100 г капусти міститься 35 калорій.
Як варити капусту?
Добре промити брюссельську капусту. Воду із сіллю довести до кипіння. Опустити капусту в киплячу воду. Накрити кришкою та відварити на вогні нижче від середнього 6-7 хвилин.
Що їдять у брюссельській капусті?
У їжу вживають невеликі качанчики, що утворюються з бічних видозмінених бруньок у пазухах листя. Вони мають високі харчові якості. Кочанчики брюссельської капусти відварюють, використовують для приготування салатів, супів та морожених овочевих сумішей, тушкують, смажать.