Оскільки редька містить багато клітковини та покращує роботу кишечника – вона застосовується для лікування захворювань шлунка та кишечника: таких як гастрит, ентероколіт та запор.Dec 18, 2017
Вживання в їжу редьки посівний сприяє поліпшенню стану хворого при лікуванні порушень серцевого ритму та кардіоневрозів. Використовується сік редьки і зовнішньо при лікуванні деяких захворювань шкіри. У традиційній медицині найчастіше використовують суміш соку редьки з медом під час лікування кашлю.
Має гостріший смак, але без гіркоти. Можна обмежено вживати людям, які страждають на хвороби ШКТ. Через нижчий вміст фітонцидів, її користь знижена.
Біла редька містить ефірні олії, клітковину, вітаміни А, В, С, кальцій, фосфор, натрій. Овочі рекомендують їсти взимку для зміцнення імунітету та противірусної профілактики. Редька допомагає при застудах та полегшує напади кашлю.