Для більш точного підрахунку слід враховувати індивідуальні особливості: 300-500 г горілки, 500 г вина, 200 г шампанського – на 1 чоловіка; 100-150 г горілки, 400-500 г вина, 200 г шампанського – на 1 жінку.
250 г * 50 гостей = (12 з половиною літрів) або 25 пляшок по 0.5 міцного алкоголю. Тут слід врахувати, що це весь міцний алкоголь, який випивається в середньому, тобто і віскі і горілка і коньяк, відповідно ваше основне завдання правильно дотриматися пропорції напоїв, що закуповуються.
Кількість міцних напоїв на весілля зазвичай визначається з наступного розрахунку: половина пляшки об'ємом 0,5 літра на одного людини. Загальне кількість пляшок вина, включаючи шампанське та ігристе, як правило, повинно дорівнювати кількості гостей на весіллі.