Як рахувати Упек?

Упік – це відношення різниці маси виробу до та після випікання до маси виробу до випікання.

Що таке Припек та упек?

Припік – Перевищення маси печеного хліба в порівнянні з масою вжитого борошна. Припік – Це вода, яка вводиться в муку для обігу її в хліб.

Який упек хліба?

Величина упіку для різних видів хлібних виробів варіюється від 6 до 12%. Розмір запекли залежить від: форми тестової заготовки. Формові вироби мають менший упік, оскільки бічні та нижні кірки формового хліба тонкі та вологі.

Як розрахувати Припік хліба?

Припік – це відношення різниці маси випеченого виробу та взятого при його замісі борошна до маси борошна.

Скільки втрачає у вазі тісто при випіканні?

При випіканні хліба тісто втрачає 30% своєї ваги.

Який вихід хліба із 1 кг борошна?

Для пшеничного хліба вихід становить 130 – 150% (від ваги борошна).

Що таке усушка хліба?

Усихання – Зменшення маси хліба у процесі зберігання за рахунок випаровування вологи з поверхні кірки у навколишнє середовище. Усихання виражається у відсотках, які показують, яку частину зменшилася при зберіганні маса гарячого хліба.

Як правильно розрахувати вихід хліба?

Вихід тіста qт розраховується але формулою: qт = qс (100-Wc) / (100-Wт). де qт – вихід тіста (зі 100 кг борошна), кг; qс – сумарна маса сировини, витраченої на приготування тіста (зі 100 кг борошна) та рецептурі хліба, Кг; Wc – середньозважена вологість сировини, %; Wт – вологість тіста після його замішування, %.