Як зробити сало м'яким в домашніх умовах Наріжте 1 кг сала великими шматками, залийте літром води та проваріть 3 хвилини. Додайте у воду 4,5 ст. л. солі та залиште в ній сало на 12:00.
Дуже часто сало виходить «гумовим» і зовсім не жується. В результаті цей шматочок солоного сала бовтається по холодильнику поки не засохне не постаріє. Виправити ситуацію допоможе шпик із мікрохвильової печі. Сало помити від солі, нашпигувати часником, обваляти з усіх боків сумішшю перців.
Пожовкла старе сало зіслужить вам повторну службу, якщо перетопити його на смалець. Для цього наріжте сало на невеликі шматочки та посмажте на гарячій сухій сковороді до коричневого кольору. Шкварки можна подати до яєчні або дерун, а розтоплений смалець зі сковороди злийте в банку і зберігайте в холодильнику.