Чим шкідливі продукти із сої?
Зміст:
Соя містить сполуки ізофлавони, які є природними естрогенами. Тому є побоювання, що вона може спричинити рак молочної залози, а також рак простати у чоловіків.
Що стосується соєвих продуктів?
Соя – це одна з найпопулярніших сільськогосподарських культур у світі.Список продуктів, які містять соя:
- Соєва олія. Його використовують у харчових та промислових цілях. …
- Соеве молоко. …
- Тофу. …
- Соєве какао. …
- Соєве м'ясо. …
- Соєвий соус. …
- Місо. …
- Спаржа.
Як соя впливає організм?
Знижує рівень "шкідливого холестерину". Відновлює клітини нервової системи. Очищує організмвиводить солі важких металів. Покращує функціонування підшлункової залози, допомагає виробляти інсулін.
Що корисного у сої?
Соя багата вітамінами (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C), мінералами (кальцій, фосфор, залізо, магній, калій та цинк), незамінними жирними кислотами омега-3 та омега-6 та фітонутрієнтами.
Чим корисні та шкідливі соєві продукти?
Продукти з сої часто використовують для зниження ваги, адже у них низька калорійність, і вони добре насичують організм. У соєвих продуктах багато вітамінів та мінералів, які відповідають за молодість та здоров'я, наприклад: вітаміни групи В, вітамін С, вітамін Е, а також кальцій, магній, фосфор, цинк та ін.
Кому не можна їсти сою?
Однак у сої містяться речовини, які можуть зменшити поглинання йоду. Це загрожує посиленням гіпотиреозу, а також появою таких симптомів, як збільшення щитовидної залози і, можливо, навіть нездатність мислити адекватно.Тому людям з тяжкими захворюваннями щитовидної залози слід уникати сої.
Що має входити до складу соєвого соусу?
Справжній соєвий соус складається всього з 4 інгредієнтів.Такий продукт може містити:
- Соєвий білок, гідролізований кислотами;
- Барвники;
- Сіль;
- Бензонат натрію;
- Крохмаль;
- Сорбат калію;
- Концентрат соєвого соусу;
- Глутамат натрію;