Зазвичай підготовлені чисті та сухі ягоди (смородину, ожину, полуницю, чорницю, вишню, черешню) викладають в один шар на піднос для швидкого заморожування. Потім пересипають у ємність або пакет, щільно закривають і далі зберігають у морозильній камері. Тепер взимку ви зможете насолоджуватися цілісними ягідками!
Які ягоди можна зберігати у морозилці?
Зміст:
На зиму можна заморозити будь-який фрукт і ягоду, в тому числі:
- полуниці;
- смородину;
- чорниці;
- аґрус;
- жимолість;
- малину;
- ежемаліну;
- вишню;
Як заморозити ягоди у пакеті?
Як правильно заморозити ягоди на зиму: корисні поради
- Промийте та просушіть ягоди Промийте добірні ягоди під проточною водою – зручніше цього робити в ситі або друшляку, щоб вода відразу стікала. …
- Відріжте живці і видаліть кісточки.
- Викладіть ягоди на лист …
- Заморозьте ягоди …
- Упакуйте ягоди у пакети чи контейнери
Як правильно заморожувати ягоди та фрукти?
Загальні правила
- Заморожуйте тільки свіжі овочі, фрукти і ягоди. …
- Перед заморожуванням ретельно вимийте і висушіть їх. …
- Заморожуйте овочі та фрукти у тому вигляді, в якому будете їх використовувати. …
- Використовуйте пластикові контейнери або спеціальні пакети для заморожування. …
- Заморожуйте невеликими порціями.
Які фрукти та ягоди можна заморожувати?
Смородину, лохину, ожину, чорницю, агрус рекомендуємо заморожувати без гілочок будь-яким способом, який вам подобається. Вишню та черешню можна заморожувати з кісточками, а можна, можливо без. Дуже просто і швидко їх заморожувати у вигляді пюре.
Що можна заморозити у морозильній камері на зиму?
Найкраще підходять для заморожування такі овочі, як морква, буряк, солодкий перець, зелена квасоля, баклажани, кабачки та цукіні, цибуля-порей, зелений горошок.
Скільки можна зберігати заморожені ягоди у морозилці?
При температурі в морозильної камери мінус 18 °С заморожені ягоди можна зберігати до одного року. Якщо температура у вашому морозильник мінус 15 °С, термін зберігання зменшується до шести місяців.
Як заморозити ягоди для чаю?
Для заморожування ягід можна використовувати пластикові контейнери, пляшки, склянки з кришечками чи пакети. Розкладіть обсохлі ягоди по контейнерах, закрийте кришками, поставте дату та відправте в морозилку. Термін зберігання такої заготівлі близько 1 року. Повторно заморожувати обліпиху не рекомендується.