Як швидко розморозити мінтай у домашніх

Швидко розморозити рибку можна помістивши її ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15 ° до +20 °. 29 лип. 2020 р.

Чи можна розморожувати мінтай у воді?

Також не рекомендується розморожувати рибу в теплій чи гарячій воді. Під дією високих температур – понад 45-40 градусів – рибний білок починає згортатися. Тому в процесі виготовлення м'ясо стане сухим і може розвалюватися на шматки. Ще один варіант розморожування риби – у мікрохвильовій печі.

Чи можна розморозити мінтай у мікрохвильовій печі?

За словами експертів Роскачества, найкращий спосіб перекласти рибу з морозилки в холодильник і залишити її там на ніч. А ось залишати рибу за кімнатної температури, опускати в гарячу воду або розморожувати у мікрохвильовій печі не рекомендується – від цього, кажуть фахівці, погіршуються смакові якості.