Скільки градусів має бути бренді?

Бренді (англ. brandy, від нідерл. brandewijn – "перепалене" або "перегнане" вино) – міцний алкогольний напій, загальний термін для позначення продуктів дистиляції виноградного вина, фруктової або ягідної браги з міцністю понад 37,5 % про. Якщо явно не вказано інше, бренді виготовляється з виноградного вина.

Бренді – узагальнена назва міцних алкогольних напоїв, які виробляють шляхом подвійної дистиляції фруктового соку, що перебродив: виноградного, вишневого, малинового, яблучного. Фортеця бренді варіюється від 40 до 60 градусів.

Дегустатори радять пити бренді, дотримуючись наступних рекомендацій:

  1. Наливати напій у сніффтер (коньячний келих), заповнюючи лише його широку частину. …
  2. Пити бренді маленькі ковтки у вузькому колі близьких людей. …
  3. Оптимальна температура подачі бренді – 22-25°C. …
  4. Бренді прийнято пити у чистому вигляді без закуски.

Бренді – міцний напій, виготовлений шляхом безперервної, подвійної чи потрійної перегонки з виноградного соку, виноградних вичавків чи фруктової браги. Коньяк – виноградний бренді, Вироблений шляхом подвійної дистиляції за суворими правилами, що регулюються на законодавчому рівні.