на 1 кг ягід знадобиться близько 1,5 кг цукру. Свіжозібрані ягоди жимолості акуратно, намагаючись не роздавити, перемішайте з цукром, покладіть отриману суміш у скляні банки, зверху посипте цукром і герметично закрийте банку. Так ви зможете зберегти жимолість свіжі і ласувати їй взимку.
Чи можна заморожувати ягоди жимолості?
Зміст:
Щоб зберегти врожай жимолості, багато хто вдається до її термічної обробки та консервації, але від цього цілющі властивості ягід губляться безповоротно. Найкращий спосіб зберегти вітаміни в жимолості – заморозити ягоду у морозилці.
Як зберегти свіжу жимолість?
Розкладіть жимолість у плоскій ємності шаром не вище 2 см. Поставте її в холодильник на 1-2 години, а потім заберіть у морозилку. Через день помістіть ягоди в пакет і знову покладіть у те саме місце.
Як переробляти жимолість?
Стиглі чисті плоди перетирають дерев'яним маточкою в емальованому посуді. Розтерту масу змішують з цукровим піском у співвідношенні 1:1,2 і нагрівають до його розчинення. У охолодженому вигляді перекладають у стерилізовані банки та закривають скляними або металевими кришками.
У чому користь ягід жимолості?
Ягоди жимолості знайшли застосування та в медицині. Вони благотворно впливають на серцево-судинну систему, мають протизапальну, жовчогінну, сечогінну дію. Ягоди жимолості також мають протицинготні та антивиразкові властивості.
Чим корисна і шкідлива жимолість?
Оскільки в жимолості вітаміну С не менше, ніж у лимонах, вона виступає в ролі дієвого жарознижуючого; мають антибактеріальний ефект.Корисні плоди використовують у відварах, якими промивають очі, полощуть рота, горло; застосовують при недокрів'ї, малярії, для профілактики туберкульозу, ревматизму.
Який найкращий сорт жимолості?
Рейтинг найкращих сортів жимолості
Категорія | Місце | Найменування |
---|---|---|
Найкращі середні та пізні сорти жимолості | 1 | Бакчарський велетень |
2 | Югана | |
3 | Індіго Джем (Indigo Gem) | |
4 | Співдружність |
•Jan 6, 2019
Що можна приготувати із жимолості гіркої?
З ягід жимолості варять киселі, джеми, пастилу, варення, желе. Можна приготувати сік та компот. Ми пропонуємо рецепт варення з жимолості.