Як зберегти ягоди жимолості на зиму?

на 1 кг ягід знадобиться близько 1,5 кг цукру. Свіжозібрані ягоди жимолості акуратно, намагаючись не роздавити, перемішайте з цукром, покладіть отриману суміш у скляні банки, зверху посипте цукром і герметично закрийте банку. Так ви зможете зберегти жимолість свіжі і ласувати їй взимку.

Чи можна заморожувати ягоди жимолості?

Щоб зберегти врожай жимолості, багато хто вдається до її термічної обробки та консервації, але від цього цілющі властивості ягід губляться безповоротно. Найкращий спосіб зберегти вітаміни в жимолостізаморозити ягоду у морозилці.

Як зберегти свіжу жимолість?

Розкладіть жимолість у плоскій ємності шаром не вище 2 см. Поставте її в холодильник на 1-2 години, а потім заберіть у морозилку. Через день помістіть ягоди в пакет і знову покладіть у те саме місце.

Як переробляти жимолість?

Стиглі чисті плоди перетирають дерев'яним маточкою в емальованому посуді. Розтерту масу змішують з цукровим піском у співвідношенні 1:1,2 і нагрівають до його розчинення. У охолодженому вигляді перекладають у стерилізовані банки та закривають скляними або металевими кришками.

У чому користь ягід жимолості?

Ягоди жимолості знайшли застосування та в медицині. Вони благотворно впливають на серцево-судинну систему, мають протизапальну, жовчогінну, сечогінну дію. Ягоди жимолості також мають протицинготні та антивиразкові властивості.

Чим корисна і шкідлива жимолість?

Оскільки в жимолості вітаміну С не менше, ніж у лимонах, вона виступає в ролі дієвого жарознижуючого; мають антибактеріальний ефект.Корисні плоди використовують у відварах, якими промивають очі, полощуть рота, горло; застосовують при недокрів'ї, малярії, для профілактики туберкульозу, ревматизму.

Який найкращий сорт жимолості?

Рейтинг найкращих сортів жимолості

Категорія Місце Найменування
Найкращі середні та пізні сорти жимолості 1 Бакчарський велетень
2 Югана
3 Індіго Джем (Indigo Gem)
4 Співдружність

•Jan 6, 2019

Що можна приготувати із жимолості гіркої?

З ягід жимолості варять киселі, джеми, пастилу, варення, желе. Можна приготувати сік та компот. Ми пропонуємо рецепт варення з жимолості.