Мексиканська текіла, як було зазначено вище, – не дуже вибагливий алкоголь, а термін її зберігання не обмежений. У закупореній пляшці вона може зберігатись досить довго. Однак існує одне «але»: хоч як би щільно пляшку було закрито, є певний ризик поступового випаровування її вмісту.
Чи можна зберігати відкриту текілу?
Зміст:
І ось тут знову все дуже благополучно. Відкрита текіла — це не відкрите вино, випите яке потрібно за два дні, інакше воно зіпсується від взаємодії з повітрям.
Як правильно пити текілу?
З келихом подається часточка лайма, на долоню висипається кілька білих кристалів, в які вичавлюється 2-3 краплі фрешу. Все це злизується, після чого залпом випивається текіла. Усе це заїдається залишками лайма. Існують варіації цього методу, наприклад, шматочок лайма з'їдається перед вживанням текіли.
Скільки може зберігатись відкрита пляшка текіли?
У відкритому стані текілу зберігати можна, але постарайтеся не зволікати з цим. Експерти радять «прикінчити» розпочату пляшку протягом приблизно трьох місяців з моменту її відкриття, інакше напій почне втрачати свої чудові властивості.
Навіщо пити текілу із сіллю?
Мексиканські лікарі намагалися вилікувати хворих на грип своєрідним способом. Вони прописували пити текілу і неодмінно з сіллю та лаймом. Правда це чи вигадка тепер уже ніхто не скаже. Але інша версія все ж таки звучить більш правдоподібно – сіль і лайм змінюють смак та запах текілипідкреслюють її оригінальний смак.
Як справжні мексиканці п'ють текілу?
Текілу найчастіше п'ють у чистому у чистому вигляді, злегка охолодженою та розлитою у вузькі шоти.Але є й інші варіанти, які розкривають смак текіли. Про це пише видання "Київський телеграф". Традиційна комбінація солі з лимоном стала затребуваною здебільшого завдяки кінематографу.
Навіщо закушувати текілу?
Для профілактики іспанського грипу, який розбушувався в Мексиці 1930 року. Друга говорить, що текілу у такий спосіб вживали селяни: злизували піт, залпом випивали ковток і закушували тим, що завжди було під рукою – лимоном чи лаймом.
Як правильно пити текілу Ольмека Бланка?
Фортеця класичної текіли blanca – 50 градусів. Перш ніж розлити її по пляшках, текілу розбавляють водою до 38 градусів. Пляшка зроблена із міцного товстого скла.