Який цукор краще давати дитині?

Цукор у дитячому харчуванні Бажано додавати в їжу рафінований білий цукор дітям після року, у кількості не більше 6 г на добу (повна чайна ложка). Використовувати для підсолоджування кислих морсів, при запіканні фруктів, в десертах або випічці.

Спочатку це можуть бути банани, груші та яблука. Потім поступово слід додавати вишні, чорнослив, родзинки, курагу, фініки, інжир. Розведені компоти із сухофруктів підійдуть і для однорічної дитини. До 3-4 років малюк вже «дозрів» для невеликої кількості цукатів, цукерок.

З року починають включати до раціону звичайний столовий цукор, злегка солодку воду, натуральний йогурт, десерти зі свіжих фруктів та ягід. У 2 роки дозволяється давати натуральні солодощі, серед яких варення та джем.

Добовою нормою вважається 6 грам для дитини від року до трьох років (це приблизно 1 чайна ложка). Для дітей старше трьох років – не більше 2-3 чайних ложок. Але краще обмежити вживання цукру у чистому вигляді, замінюючи його фруктами, ягодами, овочами.