Чому не можна їсти червоний мухомор?

У мухоморів є цілий набір отрут різного спектра дії. Найвідоміший — мускарин, який спричиняє розширення судин та зменшення серцевого викиду. Його дія може призвести до смерті від набряку легень та задухи.

ЧИ МОЖНА Є ЧЕРВОНІ МУХОМОРИ? Усе мухоморикрім отруйних та/або тих, що мають смердючий запах, можна їсти: вони дуже смачні. Але описати цей смак практично неможливо.

Смертельна доза для здорової людини, за різними літературними джерелами, становить від 15 капелюшків до трьох червоних кілограмів. мухоморів. Вживати його як їстівний гриб точно не варто, — каже експерт. — Все ж таки це отруйний гриб, може викликати нудоту, блювоту, судоми, втрату свідомості.

Недосушені мухомори вбивають мозок Згідно з дослідженнями, іботенова кислота – нейротоксин. Якщо мухомор недостатньо висушений, то значна кількість цієї речовини може призвести до відмирання нейронів. А ще иботеновая кислота розкладається як до мусцимолу, а й до муказона – якщо сушити мухомор на сонце.