Як правильно заварювати лаванду для лазні

Помістіть мішечок в 5 л діжку з гарячою водою (75-80 градусів) і запарюйте протягом 15-20 хвилин. Акуратно дістаньте мішечок за допомогою ковша та залиште його на деякий час у приміщенні. Трава виділятиме аромат і віддаватиме в повітря фітонциди, що залишилися.

Як приготувати варений відвар?

ВІДВІР З КВІТКІВ ЛАВАНДИ Столову ложку висушених квіток лаванди залити 400 мл окропу і щільно закрити посудину на 10-15 хвилин, щоб не випарувалася ефірна олія. Можна додати до смаку мед, коли напій трохи охолоне.

Як приготувати настій для лазні?

ложки меду на 3 л води, 7-10 крапель ментолу (або настою м'яти) на 3 л води, або 0,5 год. ложки евкаліптового настою (або 5 крапель евкаліптової олії) на 3 л води. Значно більший оздоровчий ефект дає використання різних лікарських рослин.