Чи можна заморозити сирі гриби?

У сирому вигляді найкраще заморожувати підосичники, підберезники та білі гриби. Перед заморожуванням гриби необхідно розподілити тонким шаром по таці, а морозилку слід увімкнути на максимум, щоб гриби заморозилися дуже швидко.3 Aug 2022

Заморожувати можна практично всі види грибів (природно, їстівні): лисички, опеньки, печериці тощо. Єдиний виняток – білий гриб . Його, звісно ж, можна морозити, але краще все ж сушити, так аромат збережеться повною мірою.

Найкраще заморожувати цілком молоденькі міцні гриби, які рідко бувають червивими. Промиті гриби обсушіть на рушнику, великі – поріжте, потім викладіть на деко або тацю в один шар і помістіть у морозилку. Відповідь на запитання “як заморозити білі гриби” точно така сама.

У сирому вигляді можна заморожувати майже всі їстівні гриби:

  • білі;
  • підосичники;
  • підберезники;
  • маслюки;
  • опеньки;
  • лисички;
  • рижики;
  • гливи;