Чому текілу п'ють із лаймом?

Для профілактики іспанського грипу, який розбушевався в Мексиці у 1930 році. Друга говорить, що текілу в такий спосіб вживали селяни: злизували піт, залпом випивали ковток і закушували тим, що завжди було під рукою – лимоном або лаймом.May 12, 2017

Говорять, що цей спосіб вживання текіли виник у той час, коли в Мексиці в дев'ятнадцятому столітті лютувала страшна епідемія грипу. Мексиканські лікарі лікували хворих на грип своєрідними ліками. Вони прописували пити текілу з сіллю та лаймом. Чи це так було насправді, тепер уже ніхто не скаже.

За правилами вживання текіли на зовнішню частину кисті руки між вказівним і великим пальцем насипається невелика щіпка солі і цими ж «солоними» пальцями береться скибочка лайма-лимона. Перед тим, як залпом випити текілу, необхідно лизнути сіль, потім випити спиртне і закусити скибочкою лайма.

Завдяки світовому кінематографу вживання текіли з лимоном та сіллю стало класичним поєднанням. З келихом подається часточка лайма, на долоню висипається кілька білих кристалів, в які вичавлюється 2-3 краплі фрешу. Все це злизується, після чого залпом випивається текіла. Усе це заїдається залишками лайма.