Що виділяється при бродінні?

Продуктами бродіння також виступають органічні речовини: органічні кислоти (молочна, оцтова, масляна та інші), спирти, ацетон, також можуть виділятися гази: вуглекислий газ, водень, аміак, сірководень, метилмеркаптан, а також утворюватись різні жирні кислоти.

Дріжджові клітини живляться, ростуть та розмножуються. При цьому утворюються продукти бродіння: – основні: етиловий спирт та вуглекислий газ; – побічні: альдегіди, кетони, вищі спирти тощо.

Як зазначалося вище, майже завжди спиртне бродіння здійснюють дріжджі. Вони зброджують моно-і дисахариди з утворенням етанолу та вуглекислого газу. Окисний етап спиртового бродіння йде шляхом гліколізу з утворенням з однієї молекули глюкози двох молекул пірувату, двох молекул АТФ і двох молекул NADH + H +.

Бродіння – це процес, що виникає при життєдіяльності дріжджових грибків Вони споживають моно- та дисахариди, а виділяють вуглекислий. газ, воду та етиловий спирт. Простою та зручною сировиною є звичайний цукор, Який, як відомо, не дуже дешево коштує.