Зелені боби в кулінарії Зерна молодих плодів (у молочній стиглості) можна їсти в сирому вигляді, готувати з них салати, супи. Зелені боби додають у борщі та інші овочеві супи. У разі додавання невеликої кількості зрілих зерен до супів значно поліпшується їхній смак і поживність.
У жодному разі не можна їсти сирі або погано проварені боби, тому що в них трапляються токсичні речовини, які під час теплової обробки руйнуються.
Боби використовують для приготування безлічі салатів, супів і основних страв різних кухонь, переважно японської, китайської та індійської, а також вегетаріанської та сироїдської. До зернобобових культур відносять горох, сочевицю, нут, чину і багато інших рослин.
Незважаючи на те що бобові смачні та корисні, не потрібно їх їсти занадто часто. Вживайте в їжу квасолю, горох або нут не частіше ніж двічі-тричі на тиждень, невеликими порціями як добавку до основних страв, а ліпше – як компоненти в салатах або супах.