Як правильно розпластати рибу?

Ви маєте прорізати рибу до основи нижньої щелепи, розділивши навпіл костисту частину, яка розташована між передніми плавниками. Найзручніше видаляти нутрощі, захопивши їх пальцями біля основи голови.Dec 4, 2012

Пластування складається з трьох послідовних операцій: спочатку видаляють спинний плавник, попередньо надрізавши м’якоть на спинці в подовжньому напрямку по обидва боки до хребта; потім, надрізавши м’якоть біля зябрової кришки, зрізають одне філе із хребтової кістки, перевертають рибу на інший бік і зрізають …

Притримуючи рибу рукою зверху, відтягувати м’ясо і продовжувати відокремлювати кістки ножем по всій довжині: дійшовши до голови, прорізати до самої основи і вирізати у риби хребет так, щоб він майже не захопив м’яса. Відокремлені кістки не варто викидати, з них можна буде зварити бульйон.

Як обробити на філе круглу рибу Ввести ніж із тонким лезом під зяброву щілину і видалити голову. Відрізати хвіст і плавники (якщо ви цього ще не зробили). Зробити по спинці від голови до хвоста глибокий надріз уздовж хребта. Розгорнути лезо ножа до хвоста і зрізати філе разом із реберними кістками.