Чому небезпечно їсти кавуни?

Ранні кавуни містять дуже високі концентрації нітратів., Тому що виробники хочуть швидше отримати врожай і збільшити масу плодів. В організм потрапляють нітрати (солі азотної кислоти), які містяться у добривах. У шлунково-кишковому тракті під впливом мікрофлори з нітратів утворюються нітрити.

Що може бути від кавуна?

При отруєнні кавуном ознаки розвиваються через 2-6 годин після вживання його в їжу.Симптоми отруєння кавуном:

  • нудота, рідше блювання;
  • пронос (до 10-15 разів на добу);
  • біль у животі, спазми;
  • слабкість;
  • запаморочення, головний біль;
  • підвищення температури.

Кому небезпечно їсти кавуни?

«Ми, лікарі, рекомендуємо в обмеженій кількості вживати кавун тим, хто страждає на діарею, сечокам'яну хворобу, атеросклероз, аденому передміхурової залози», – зазначила експерт. За словами Шарапової, при патології серцево-судинної системи від вживання кавунів слід відмовитись.

Чому не можна їсти ранні кавуни?

У ранніх кавунах може містити багато токсичних компонентів, через надмірне використання добрив. На смак їх неможливо відчути. Після потрапляння в шлунок нітрати швидко перетворюються на нітрити, які становлять загрозу для гемоглобіну. Поєднуючись з кров'яними клітинами, вони перетворять їх на метгемоглобін.

Яка смертельна доза кавуна?

В кавунах знайшли речовину лямбда-цигалотрін в дозі 0,12 мг/кг. «Зважаючи навіть на найжорсткіші встановлені експериментально показники гострої токсичності, смертельна доза речовини для підлітка масою 50 кг може становити 1000 мг, для дорослої людини середньою масою 70 кг – 1400 мг.

Що буде, якщо з'їсти цілий кавун?

Наприклад, за даними Американського онкологічного товариства, щоденне споживання більше 30 мг лікопіну, який у тому числі є і в кавуні, потенційно може викликати нудоту, діарею, розлад шлунка та здуття живота.

Що буде з організмом, якщо кожен день є кавун?

Кавун корисний тим, що нормалізує травлення, знижує калорійність раціону, виводить токсини та шлаки, зменшує ризик захворювання на діабет і серцеві хвороби, покращує обмін речовин і стан шкіри, благотворно впливає на печінку та нирки, нормалізує тиск, має сечогінну дію.

Кому протипоказаний кавун із якими хворобами?

Кавун: протипоказання лікарів Рекомендується з обережністю їсти кавун людям з хворими нирками та шлунково-кишковим трактом. 2. При проблемах із сечовипусканням, а також при сечокам'яній хворобі також краще обмежити споживання ягоди.