Вчені з Ноттінгемського університету з'ясували, що капсаїцин, що відповідає за гострий смак і дратівливу дію пекучого перцю, викликає масову загибель злоякісних клітин завдяки дії на мітохондрії – органели, що забезпечують клітини енергією.
Вищезгадані дослідження показують, що надмірне споживання гострого перцю чилі та гострої їжі, багатої капсаїцином, може бути шкідливим для шлунка і може збільшити ризик раку шлунка / шлункахоча капсаїцин може мати переваги при інших типах раку та для полегшення болю (використовується в кремах).
Що всередині гострого перцю? Незважаючи на те, що чилі містить ряд корисних речовин, наприклад, хлорофіл та антиоксидант лютеїн, вживання цього перцю в їжу може спричинити певний дискомфорт. Зокрема, нудоту, блювання, біль в очах, діарею, біль у животі, печію та головні болі.