Апсни та Лихни – це назви найвідоміших абхазьких червоних напівсолодких вин, міцністю до 11%. Історія кожного з них розпочалася у 70-ті роки XX століття, за часів Абхазької АРСР. У 1930 році в Сухумі було побудовано завод з виробництва вин та міцного алкоголю.
Скільки градусів у Лихни вино?
Зміст:
Вино Лихни, градуси міцності якого не перевищують 11%, п'ється дуже легко і приємно, не викликає головного болю та інших неприємних наслідків. У вині немає штучних добавок, підсолоджувачів та ароматизаторів, а ніжний суничний смак напій отримує від абхазького винограду ізабелла.
Які вина в Абхазії?
Серед вин, які можна купити в магазині, найпопулярнішими вважаються: серед червоних: сухе «Радеда» (з сорту ізабелла), напівсухе «Амра» (з купажів добірних червоних виноматеріалів), напівсолодке «Апсни» (з сортів каберне та сапераві), напівсолодке « Лихни», напівсухе «Ешера» та сухе «Чегем».
Чи можна пити Лихни?
Як пити Лихни Лихни подають у класичних келихах для червоного охолодженим до температури 16-18 градусів. Як закуска підійдуть сири, горіхи, м'ясні страви, підсмажені на грилі овочі або десерти.
Які грузинські вина гарні?
Топ-27 найкращих грузинських вин
- Цинандалі
- Гурджаані
- Ркацителі
- Тібаані
- Теліані
- Напареулі
- Кварелі
- Мукузані
Як відрізнити справжнє Лихни від підробки?
Корок у оригінального Лихни – Подовжена, з вибитим збоку логотипом компанії. У підробок а пробки невеликого розміру. Зверніть увагу, що білого вина Лихни не буває.
Як відрізнити вино Лихни від підробки?
Яскравий присмак спирту говорив, що це вино швидше за все підробка. І третє, що впало у вічі – це пробка.Корок від оригінального «Лихни» значно довше, ніж пробка в підробці. І малюнок на пробці оригіналу відрізняється від малюнка на пробці підробки.
Яке вино найсмачніше в Абхазії?
Про неї ми написали окрему статтю.
- Радеда …
- Чегем …
- Апсни …
- Новий Афон …
- Ешера …
- Псоу Саме відоме абхазьке біле вино. …
- Діоскурія Це біле сухе вино зазвичай подобається чоловікам. …
- Анакопія Легке біле напівсухе вино "Анакопія" – яскравий представник абхазьких алкогольних напоїв.