Ідеальною закускою до саке є страви японської кухні: суші, роли, різні супи і так далі. Саме під них цей напій століттями (і навіть тисячоліттями) створювався. Так що це поєднання найкраще підійде у цьому випадку. Але зовсім не обов'язково обмежувати себе лише ними.
Саке і їжа Його п'ють із класичними японськими стравами: суші, сашими, темпурою. Сир, устриці або овочі, втім, поєднуються з ним не гірше. Крім того, саке краще за інші алкогольні напої розкриває насичений смак рагу, рамена і стейку.
Як пити саке правильно Існує приказка: «Хороший саке п'ють холодним. Поганий – теплим». Справді, елітні стилі подають охолодженим приблизно до 5-10 ° C, що ріднить напій з горілкою, а ніхонсю середньої та низької якості навпаки розігрівають до 20-30 ° C – майже гарячий!
Саке краще запивати водою Каорі: Ні, звичайна вода, і Асоціація виробників японського саке рекомендує запивати саке водою. Вона знижує концентрацію алкоголю в шлунку, сп'яніння відбувається повільніше, вона освіжає язик.